schimmel verwijderen

Schimmel verwijderen kan een hardnekkige klus zijn afhankelijk van het soort schimmel waar u mee te maken hebt. Schimmel op muren en plafonds zijn lastig te verwijderen. Schimmel ontstaat doordat er een vochtprobleem in de ruimte bestaat. Wanneer dit door ons aangepakt wordt, zetten we ons ervoor in dat de schimmel ook niet meer terugkomt.

Eigenschappen van de hardnekkige schimmel

Iedereen kent het wel, schimmel op muren en plafonds. Een veelvoorkomende en hardnekkige schimmel is de zwarte schimmel en deze ziet er niet bepaald florisant uit. Er hangt meestal een muffe schimmelgeur waar u niet te lang in wil verblijven. Schimmels zijn absoluut niet goed voor uw gezondheid en komen vaak voor in kelders, badkamers, garages of andere plekken waar het vocht niet afgevoerd kan worden.

Hoe kunt u zelf schimmel voorkomen?

Ten eerste dient de oorzaak te worden achterhaald. Het te veel aan vocht moet worden verwijderd en dat kan door te ventileren, de lucht te verwarmen en ontvochtigers te plaatsen. Ook kunt u in deze ruimtes gebruik maken van dampdoorlatende verf, zoals kalkverf. Ga niet zomaar over de schimmel schilderen of behangen want daarmee is het probleem zeker niet verholpen.

Hoe kunt u zelf schimmel verwijderen?

Om schimmel te verwijderen raden wij aan om soda te gebruiken. Los 10 gram soda op in 1 liter water en ga vervolgens met een harde borstel over de schimmelplekken. Gebruik hiervoor wel een mondkapje en handschoenen want loskomende schimmeldeeltjes zijn niet goed voor uw gezondheid. Borstel ook rondom de schimmel omdat ook daar nieuwe schimmels kunnen zijn ontstaan die nog niet zichtbaar zijn.

Krijgt u de schimmel hiermee niet weg? Gebruik dan 25 ml bleekmiddel met 1 liter water en maak de schimmelplekken nat met een spons of plantenspuit. Dit kunt u meerdere dagen achter elkaar herhalen.

Laat na het verwijderen van de schimmel de muren en plafonds goed drogen voordat u de muur opnieuw gaat schilderen met bijvoorbeeld dampdoorlatende verf. De ruimte moet echt niet meer te veel vocht bevatten. Dit kan soms dagen duren dus enig geduld is wel vereist. De oorzaak moet zijn weggenomen omdat u het anders later opnieuw kunt doen. Gebruik een vochtmeter om zeker te zijn dat de muren en plafonds 100% droog zijn.

Schimmel door lekkage laten verhelpen

Wanneer schimmel ontstaat door een lekkage, kunnen wij u helpen om dit op te lossen. Er kan bij een lekkage ook sprake zijn van houtrot en aantasting van de constructie. Wij voeren gronding onderzoek uit zodat we de oorzaak en gevolgschade aan de constructie voor u kunnen verhelpen.

Schimmel verwijderen van muur of plafond kunt u ook door ons laten doen.

Afb. 1 Schimmel verwijderen van muur of plafond kunt u ook door ons laten doen.

Schimmel door ons laten verwijderen

Nadat de lekkage en eventuele andere vochtproblemen zijn verholpen, kunnen wij ook de ontstane schade aan muren en plafonds herstellen. Wij verwijderen de schimmel, drogen de muren en plafonds om deze vervolgens te schilderen of behangen. Onze specialisten lossen het van begin tot eind op. Ook kijken wij of u in aanmerking komt voor een schadevergoeding bij uw verzekeraar.

Wilt u uw lekkage laten herstellen of de schimmel door ons laten verwijderen? Dat kan! Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Waarom ons inschakelen?

 • U hoeft zelf niet uw gezondheid te riskeren

 • Wij zijn 24/7 bereikbaar bij calamiteiten en zijn snel ter plaatse

 • Wij kijken met u of de schade verzekerd is

 • Alles op alles wordt gedaan om de schimmel niet meer terug te laten komen

 • Onze specialisten zijn ervaren in het herstellen van schade

 • Alles onder één dak: van herstel van de lekkage tot het opknappen van muren en plafonds.

Een noodgeval? Bellen gaat sneller: 088 – 888 5060

Stuur ons een bericht

Deel dat wij schimmel kunnen verwijderen op social!

Gerelateerd

De voordelen van onze diensten

 • Geen logge organisatie
 • Complete dienstverlening
 • Eén aanspreekpunt
 • Wij denken met u mee
 • Alles onder één dak
 • 24/7 bereikbaar

Snelle vraag?

Voor een snelle reactie kunt u het beste
telefonisch contact met ons opnemen,

088 – 888 5060

Bereikbaar voor calamiteiten