Lekkage aan het dak

Het begint bij een druppel of een vlek op uw plafond, maar voordat u het weet loopt het flink uit de hand. Een lekkage aan het dak is niet altijd even eenvoudig op te sporen omdat water afloopt en altijd naar de kortste weg zoekt. Het kan dus zijn dat de lekkage aan de andere kant van het dak zit terwijl deze heel ergens anders bij u de kamer binnendruppelt. Kradon kan u helpen de lekkage op te sporen en te verhelpen. Wij gaan zelfs verder dan dat!

Hoe ontstaat lekkage aan het dak

Lekkage aan het dak kan veel verschillende oorzaken hebben. Neem bijvoorbeeld verschoven of gebroken dakpannen, beschadigingen aan het dakleer, verkeerde montage van het dakraam of dakkapel etc. Het kan ook voorkomen dat men ten onrechte een lekkage aan het dak verdenkt terwijl een lekkage van een waterleiding de oorzaak is. Koppelstukken zijn onderhevig aan slijtage waardoor deze na verloop van tijd kunnen lekken.

Lekkage aan het dak kan bijvoorbeeld komen door een verkeerde montage van het dakraam, dakgoten of gebroken dakpannen.

Afb. 1 Lekkage aan het dak kan bijvoorbeeld komen door een verkeerde montage van het dakraam, dakgoten of gebroken dakpannen.

Gevaren van een lekkage

U zou denken dat er geen echte gevaren schuilen in een lekkage aan het dak. We praten hier niet alleen over het verergeren van de materiële schade, maar ook over de schade aan uw gezondheid. Er kan door de hoge(re) luchtvochtigheid schimmel ontstaan. Daar kunnen weer allerlei allergieën en hoofdpijnen uit voortvloeien. Daarnaast kan in geval van een lekkage aan het dak ongedierte binnendringen.

De bouwmaterialen van huizen bevatten vaak formaldehyde. Dit is een giftig gas dat vrij komt bij te veel vocht en u kunt dit ruiken door een vieze indringende geur. Het is dus een belangrijke zaak om een daklekkage snel op te lossen en er niet te lang mee te wachten!

Hoe en wat met de verzekering

Schade als gevolg van een lekkage aan het dak, dakgoot of bovengrondse afvoerpijp in huis worden vaak gedekt. De reparatiekosten worden echter niet vergoed. Wanneer u Kradon inschakelt, zullen wij de schade laten onderzoeken door onze partner in de contra expertise. U ontvangt hiervoor geen rekening en tegelijkertijd wordt ervoor gezorgd dat u de juiste schadevergoeding ontvangt en later niet voor verassingen komt te staan. Kradon wil u dus niet alleen helpen met het opsporen van de lekkage en het schadeherstel maar ook met het verkrijgen van de juiste schadevergoeding.

Dit doen wij bij een daklekkage

 • Als eerste kijken wij of u nog in de woning of onderneming kunt verblijven. Zo niet, dan regelen wij een tijdelijk onderkomen.

 • Wij sporen de lekkage op zodat we het breekwerk tot een minimum kunnen beperken.

 • Wij gaan de schade grondig inventariseren samen met een contra expert. Hierbij kijken we verder dan de oppervlakkige schade. Op basis daarvan wordt er een plan van aanpak opgemaakt die wij met u zullen bespreken.

 • We zetten ons team van schadeherstel in om de lekkage en de gevolgschade compleet te herstellen.

 • Tot slot evalueren we samen met u of de schade geheel naar wens is herstelt.

Heeft u te maken met een lekkage aan het dak? Wacht dan niet te lang met het opsporen en herstellen aangezien de gezondheid van u en uw gezinsleden ermee gemoeid is. Vraag vrijblijvend advies aan de medewerkers van Kradon en bel ons op 088 – 888 5060.

Een noodgeval? Bellen gaat sneller: 088 – 888 5060

Stuur ons een bericht

Deel onze diensten omtrent lekkage aan het dak op social!

Gerelateerd

De voordelen van onze diensten

 • Geen logge organisatie
 • Complete dienstverlening
 • Eén aanspreekpunt
 • Wij denken met u mee
 • Alles onder één dak
 • 24/7 bereikbaar

Snelle vraag?

Voor een snelle reactie kunt u het beste
telefonisch contact met ons opnemen,

088 – 888 5060

Bereikbaar voor calamiteiten