Lekkage in de badkamer

De badkamer is een typische plek waar een lekkage kan ontstaan. Er zijn vaak veel waterleidingen aanwezig met allemaal koppelstukken die aan slijtage onderhevig zijn. Daarnaast bevinden er zich veel afvoeren die allemaal verstopt kunnen raken waardoor op een niet oplettend moment, het één en ander zo kan overlopen. Vaak bevindt de badkamer zich op de bovenverdieping en een lekkage zorgt snel voor zichtbare schade aan het plafond op de verdieping eronder.

Hoe ontstaat lekkage aan het dak

Lekkage aan het dak kan veel verschillende oorzaken hebben. Neem bijvoorbeeld verschoven of gebroken dakpannen, beschadigingen aan het dakleer, verkeerde montage van het dakraam of dakkapel etc. Het kan ook voorkomen dat men ten onrechte een lekkage aan het dak verdenkt terwijl een lekkage van een waterleiding de oorzaak is. Koppelstukken zijn onderhevig aan slijtage waardoor deze na verloop van tijd kunnen lekken.

Lekkage in de badkamer door bijvoorbeeld een lekkend sifon.

Afb. 1 Lekkage in de badkamer door bijvoorbeeld een lekkend sifon.

Gevaren van een lekkage

U zou denken dat er geen echte gevaren schuilen in een lekkage aan het dak. We praten hier niet alleen over het verergeren van de materiële schade maar ook over de schade aan uw gezondheid. Er kan door de hoge(re) luchtvochtigheid schimmel ontstaan. Daar kunnen weer allerlei allergieën en hoofdpijnen uit voortvloeien. Daarnaast kan in geval van een lekkage aan het dak ongedierte binnendringen.

De bouwmaterialen van huizen bevatten vaak formaldehyde. Dit is een giftig gas dat vrij komt bij te veel vocht en u kunt dit ruiken door een vieze indringende geur. Het is dus een belangrijke zaak om een daklekkage snel op te lossen en er niet te lang mee te wachten!

Hoe en wat met de verzekering

Schade als gevolg van een lekkage aan het dak, dakgoot of bovengrondse afvoerpijp in huis worden vaak gedekt. De reparatiekosten worden echter niet vergoedt. Wanneer u A&D Calamiteiten Service inschakelt, zullen wij de schade laten onderzoeken door onze partner in de contra expertise. U ontvangt hiervoor geen rekening en tegelijkertijd wordt ervoor gezorgd dat u de juiste schadevergoeding ontvangt en later niet voor verassingen komt te staan. A&D Calamiteiten Service wil u dus niet alleen helpen met het opsporen van de lekkage en het schadeherstel maar ook met het verkrijgen van de juiste schadevergoeding.

Dit doen wij bij een daklekkage

 • Als eerste kijken wij of u nog in de woning of onderneming kunt verblijven. Zo niet, dan regelen wij een tijdelijk onderkomen.

 • Wij sporen de lekkage op zodat we het breekwerk tot een minimum kunnen beperken.

 • Wij gaan de schade grondig inventariseren samen met een contra expert. Hierbij kijken we verder dan de oppervlakkige schade. Op basis daarvan wordt er een plan van aanpak opgemaakt die wij met u zullen bespreken.

 • We zetten ons team van schadeherstel in om de lekkage en de gevolgschade compleet te herstellen.

 • Tot slot evalueren we samen met u of de schade geheel naar wens is herstelt.

Heeft u te maken met een lekkage aan het dak? Wacht dan niet te lang met het opsporen en herstellen aangezien de gezondheid van u en uw gezinsleden ermee gemoeid is. Vraag vrijblijvend advies aan de medewerkers van A&D Calamiteiten Service en bel ons op 088 – 888 5060.

Een noodgeval? Bellen gaat sneller: 088 – 888 5060

Stuur ons een bericht

Deel onze diensten omtrent lekkage in de badkamer op social!

Gerelateerd

De voordelen van onze diensten

 • Geen logge organisatie
 • Complete dienstverlening
 • Eén aanspreekpunt
 • Wij denken met u mee
 • Alles onder één dak
 • 24/7 bereikbaar

Snelle vraag?

Voor een snelle reactie kunt u het beste
telefonisch contact met ons opnemen,

088 – 888 5060

Bereikbaar voor calamiteiten