Lekkage

U kunt er heel plotseling mee te maken krijgen. Lekkage kan voor behoorlijk wat onrust zorgen want u wil weten waar u mee te maken heeft. Wanneer u zelf zo’n zoektocht uitvoert kan het ook nog eens aardig wat frustraties met zich meebrengen. Het opsporen ervan vraagt om professionele apparatuur. Kradon kan u helpen de lekkage op te sporen én te verhelpen. Daarnaast kunnen we u ook van dienst zijn de schade volledig te herstellen. 

De lekkage en gevolgschade

Wanneer er sprake is van lekkage, is er bijna altijd sprake van gevolgschade. Denk aan alles waar het water langs heeft gestroomd. Kradon kan u helpen van begin tot eind. Wanneer de lekkage verholpen is, is het probleem nog steeds niet helemaal opgelost. Normaal gesproken schakelt u iemand in om de lekkage op te sporen en te verhelpen, vervolgens zoekt u een aannemer om de schade te herstellen. Kradon helpt u vanaf de opsporing tot en met het herstel zodat u slechts één contactpersoon heeft voor al uw vragen en opmerkingen.

Mocht u het herstel van de schade toch elders willen onderbrengen, dan kan dat natuurlijk. Het onderzoek naar de lekkage wordt volledig onafhankelijk opgesteld.

Lekkage op het plafond zichtbaar door middel van 'waterkringen'. Wij kunnen de oorzaak achterhalen en de schade herstellen.

Afb. 1 Lekkage op het plafond zichtbaar door middel van ‘waterkringen’. Wij kunnen de oorzaak achterhalen en de schade herstellen.

Lekkage en uw verzekering

Een lekkage kan een behoorlijk prijzige aangelegenheid worden. Het is vanzelfsprekend dat u in veel gevallen contact opneemt met uw verzekeraar. Soms is het gedekt, soms deels gedekt en het komt ook voor dat het helemaal niet gedekt wordt door uw verzekering. Hoe weet u nu zeker dat het klopt wat de schade expert van uw verzekeraar u vertelt? U bent immers geen specialist in de polisvoorwaarden. Het zou goed kunnen zijn dat u (een deel van) uw schadevergoeding misloopt.

Meestal wel gedekt is de schade door lekkage van:*

 • De centrale verwarming, waterleidingen en hierop aangesloten installaties.

 • Daken, dakgoten of bovengrondse afvoerpijpen in huis.

 • Het kapotvriezen van CV- of waterleidingbuizen.

 • De buren. Biedt uw eigen opstalverzekering geen dekking, dan kunt u de schade verhalen op de aansprakelijkheidsverzekering van de buren.

Schade door lekkage dat meestal niet is gedekt:*

 • De reparatiekosten aan bijvoorbeeld het dak of de dakgoot.

 • Lekkage door slecht onderhoud. Denk aan uitgedroogde kitnaden in de badkamer.

 • Lekkage wegens openstaande ramen of deuren. Eigenlijk is dit geen lekkage meer te noemen.

 • Water dat vanaf de straat naar binnen stroomt. Hier zijn de polisvoorwaarden vaak strenger.

*Let op: De precieze dekking bij lekkage verschilt per verzekeraar. Het is daarom verstandig om zelf goed de polisvoorwaarden na te kijken en een contra expert in te schakelen die voor uw belangen opkomt.

Contra expertise bij lekkage

Wanneer u ons inschakelt zullen wij samenwerken met onze partner in de contra expertise. Een contra expert kijkt onafhankelijk naar de lekkage, de schade en de oorzaak ervan. Hij stelt een onafhankelijk rapport op en bespreekt zijn bevindingen met de schade expert van de verzekeraar. De twee bespreken de schade en hieruit komt een schadevergoeding voort.

De contra expert heeft uw belangen voor ogen. De schade expert van de verzekeraar heeft vaak de belangen van zijn werkgever voor ogen. Het loont daardoor in 90% van de gevallen om contra expertise in te schakelen. Iets kan bijvoorbeeld wel gedekt zijn, maar of u de juiste schadevergoeding ervoor ontvangt is altijd nog de tweede vraag.

De kosten van contra expertise

Wij werken samen met een van de bekendste contra expertisebureau’s van Nederland. Het inschakelen van een contra expert kost u overigens niets. Dit is in de wet zo geregeld zodat gedupeerden niet zwak staan tegenover de verzekeraar. De kosten hiervan worden gedeclareerd op uw verzekering.

Geen verassingen tijdens het herstel van de lekkage

In geval van lekkage helpt het inschakelen van een contra expert. Zo komt u tijdens het herstel van uw schade niet voor verassingen te staan en kunt u toch nog uw schade volledig herstellen. Het komt te vaak voor dat gedupeerden er te laat achterkomen dat een schadevergoeding, die verkregen is zonder contra expert, niet toereikend genoeg is om de schade te herstellen met alle gevolgen van dien.

De lekkage verhelpen

Om de lekkage te verhelpen sturen wij specialisten langs om als eerste stap de lekkage te detecteren. Vervolgens stellen wij een plan van aanpak op en bespreken deze met u. Daarna gaat ons team van schadeherstel aan de slag. Soms kan flink wat breekwerk nodig zijn. Met het opsporen van de lekkage proberen wij dit tot een minimum te beperken. Ook proberen wij u zo min mogelijk tot overlast te zijn.

Wij helpen bedrijven en particulieren

Kradon werkt voor zowel bedrijven als particulieren. Wij behandelen grote en kleine schades gerelateerd aan lekkages. Wij zijn bijvoorbeeld ingeschakeld bij een ondergelopen ondergrondse parkeergarage. Ook worden wij regelmatig ingeschakeld bij lekkages aan daken van particuliere woningen.

Parkeergarage van Parktoren de Jonker ondergelopen nadat een dam van een naastgelegen vijver doorbrak.

Afb. 1 Parkeergarage van Parktoren de Jonker ondergelopen nadat een dam van een naastgelegen vijver doorbrak.

Wij geven u nog 1 tip: wacht niet te lang met het melden van uw lekkage. Hoe langer een lekkage aanhoudt, hoe meer gevolgschade deze veroorzaakt.

Een noodgeval? Bellen gaat sneller: 088 – 888 5060

Stuur ons een bericht

Deel onze diensten omtrent lekkage op social!

Gerelateerd

De voordelen van onze diensten

 • Geen logge organisatie
 • Complete dienstverlening
 • Eén aanspreekpunt
 • Wij denken met u mee
 • Alles onder één dak
 • 24/7 bereikbaar

Snelle vraag?

Voor een snelle reactie kunt u het beste
telefonisch contact met ons opnemen,

088 – 888 5060

Bereikbaar voor calamiteiten