Contra expertise

Wij zien het te vaak gebeuren, een schade die niet volledig vergoed wordt, waardoor de gedupeerde de schade niet volledig kan herstellen. Gedupeerden staan er vaak alleen voor tegenover de verzekeraar terwijl dit absoluut niet nodig is. Iedere verzekerde heeft recht op contra expertise. Wij werken nauw samen met een van de bekendste contra expertise bureaus van Nederland om voor uw rechten op te komen.

Het verschil tussen een schade expert en contra expert

Een expert van de verzekeraar is de schade expert. Deze schade expert werkt in loondienst van de verzekeraar en kan daardoor moeilijk onafhankelijk zijn bij het beoordelen van uw schade.

Een contra expert is net zo goed op de hoogte van de polisvoorwaarden, uw rechten en plichten maar werkt voor geen enkele verzekeraar. Dat maakt het voor hem of haar mogelijk om volledig onafhankelijk en objectief uw schade te beoordelen. Dit verschil in onafhankelijkheid kan een behoorlijke invloed hebben op uw schadevergoeding.

Kosteloos voor bedrijven en particulieren

Onze partner biedt kosteloze contra expertise voor zowel bedrijven als particulieren zolang u maar verzekerd bent. Het is door de regering vastgesteld dat iedere verzekerde recht heeft op contra expertise zodat een verzekerde niet zwak hoeft te staan tegenover de verzekeraar. De redelijke kosten hiervoor moeten betaald worden door de verzekeraar. De kosten worden op uw verzekering verhaald.

De verzekeraars zijn hier natuurlijk niet erg blij mee omdat zij de kosten voor de contra expertise moeten vergoeden en daarnaast komt er in 90% van de gevallen een hogere schadevergoeding uit voort. Toch zijn zij hiertoe wettelijk verplicht. Het gaat hier om Artikel 7:959 BW in combinatie met Artikel 7:963 lid 6. Voor contra expertise zult u daardoor nooit een factuur ontvangen. Het komt wel eens voor dat een verzekeraar het recht op contra expertise niet vermeldt in de polisvoorwaarden of dat er bepaalde eisen aan worden gesteld naast de redelijke kosten. Dit komt niet overeen met wat in de wet staat. U heeft gewoon het recht zoals in de wet opgesteld staat.

Contra expertise voor de juiste schadevergoeding zodat u later niet voor verassingen komt te staan.

Afb. 1 Contra expertise voor de juiste schadevergoeding zodat u later niet voor verassingen komt te staan.

Wij coördineren alles voor u

Wij coördineren het expertisebureau waardoor u nooit te maken krijgt met een complete administratie. Dit alles nemen wij u uit handen, u heeft immers al meer dan genoeg zorgen aan uw hoofd tijdens een calamiteit. Wij helpen u niet alleen met noodhulp en schadeherstel, wij helpen u ook de juiste schadevergoeding te ontvangen. U staat bij ons centraal bij alles wat wij doen. Daarom willen wij dat u later nooit voor verassingen komt te staan en maken wij in veel gevallen gebruik van een expertisebureau. Wij ontzorgen u maar houden u op de hoogte zodat u weet hoe alles verloopt.

Dit betekent onze expertise-partner voor u

 • Een kosteloze dienstverlening. U ontvangt nooit een factuur voor de contra expertise.

 • De schade inventarisatie is onafhankelijk.

 • Indien nodig kunnen zij een voorschot voor u regelen.

 • Alle gevolgschade wordt in het schaderapport opgenomen.

 • U krijgt uw eigen expert toegewezen.

Onze dienstverlening is mede door deze samenwerking erg compleet voor al onze klanten. Dit onderscheidt ons van onze concullega’s. Het gaat ons erom dat uw probleem wordt opgelost en niet alleen uw schade. Wij zien u en niet enkel de materiële schade. Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Een noodgeval? Bellen gaat sneller: 088 – 888 5060

Stuur ons een bericht

Deel onze informatie over contra expertise op social!

Gerelateerd

De voordelen van onze diensten

 • Geen logge organisatie
 • Complete dienstverlening
 • Eén aanspreekpunt
 • Wij denken met u mee
 • Alles onder één dak
 • 24/7 bereikbaar

Snelle vraag?

Voor een snelle reactie kunt u het beste
telefonisch contact met ons opnemen,

088 – 888 5060

Bereikbaar voor calamiteiten