Brandlucht verwijderen

Heeft u te maken met een nare brandlucht in huis  of op kantoor en krijgt u deze maar niet weg? De kans bestaat dat het doorluchten niet voldoende is en dat de brandlucht moet worden verwijderd door middel van een ozonbehandeling. Ozon heeft een luchtreinigende werking en verwijdert geur, bacteriën, schimmels en virussen.

Brandlucht in huis of op het kantoor

Een brandlucht in huis of op het kantoor kan ontstaan door een (kleine) brand in een ruimte. Wanneer de brandschade beperkt is gebleven komt het bijna altijd voor dat de rest van het huis of kantoor nog te maken heeft met een sterke brandlucht. De brandlucht kan overal zijn ingetrokken en dat maakt het leven of werken in zo’n ruimte bijzonder onprettig. De brandlucht is vaak erg hardnekkig waardoor deze lastig te verwijderen is zonder professionele apparatuur. De inboedel moet daarom worden gereinigd in een ozonkamer of de aangetaste ruimte(s) moet(en) worden behandeld met een ozongenerator. Kradon heeft de beschikking over zo’n ozonkamer met ozongenerator en is u, van begin tot eind, graag van dienst.

Wat is ozon

Ozon is een bijzondere vorm van zuurstof dat in veel gevallen niet schadelijk is. Ozon heeft een tamelijk onstabiele verbinding van drie zuurstofatomen. Bij hoge concentraties kan ozon wel schadelijk zijn voor mens en dier en kan men ziek worden bij inademing. Te veel is nooit goed, dat is bij alles zo en ozon is geen uitzondering. Ozon is van nature een luchtzuiveraar dat bacteriën, schimmels en virussen doodt. Zonder ozon is het leven op aarde onmogelijk. Ozon heeft voordelen, mits er rekening wordt gehouden met de blootstellingslimiet.

Wij beschikken over een ozonkamer

In geval van brandlucht zorgt een ozongenerator ervoor dat de oorzaak van de brandlucht wordt verwijderd en niet wordt gemaskeerd zoals luchtverfrissers dit doen. Wij gebruiken onze ozongenerator in een speciaal daarvoor afgesloten kamer zodat we volledige controle hebben over de concentratie ozon en de werking ervan. Op deze manier verwijderen wij de brandlucht uit de inboedel.

In geval van een grote brand verhuizen wij uw resterende inboedel vaak naar onze tijdelijke opslag. Indien nodig krijgt uw inboedel direct een ozonbehandeling bij ons op locatie in onze ozonkamer. Deze ozonbehandeling is onderdeel van onze specialistische reiniging.

Heeft u te maken met brandlucht in uw spullen? Ozon reiniging biedt de uitkomst.

Afb. 1 Heeft u te maken met brandlucht in uw spullen? Ozon reiniging biedt de uitkomst.

Een ozongenerator bij u thuis of op kantoor

Het kan ook voorkomen dat wij de ozongenerator bij u op locatie inschakelen omdat verder in uw woning of kantoor weinig aan de hand is. De aangetaste ruimtes worden afgesloten en de ozongenerator wordt ingeschakeld. Onze ozongenerator is uitgerust met een analysemonitor en beveiligingssysteem die de generator uitschakelt bij een te hoge concentratie ozon. Tijdens de werking van de ozongenerator mag deze ruimte niet worden betreed.

Dit doen wij om brandlucht te verwijderen

 • Ten eerste kijken wij of u nog in de woning of het kantoor kunt verblijven. Zo niet, dan regelen wij een tijdelijk onderkomen.

 • Wij zorgen voor de eerste (nood)oplossingen zodat verdere brandlucht tot een minimum beperkt wordt.

 • Vervolgens stellen wij een plan van aanpak op die wij met u zullen bespreken.

 • Indien nodig verwijderen wij de inboedel uit de ruimte naar onze tijdelijke opslag om deze bij ons op locatie specialistisch te reinigen van o.a. de brandlucht.

 • We zetten ons team van schadeherstel in om de rook- en roetschade bij u te herstellen.

 • Indien wij de inboedel bij ons op locatie hebben gereinigd, brengen wij deze weer bij u terug.

 • Tot slot evalueren we samen met u of de schade geheel naar wens is hersteld.

Heeft u ook te maken met een brandlucht die u maar niet weg krijgt? Onze specialisten helpen u graag verder. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen en wij kunnen u telefonisch voorzien van het eerste advies. Advies kost bij ons niets dus wacht niet te lang en bel ons direct.

Een noodgeval? Bellen gaat sneller: 088 – 888 5060

Stuur ons een bericht

Deel deze informatie over brandlucht verwijderen op social!

Gerelateerd

De voordelen van onze diensten

 • Geen logge organisatie
 • Complete dienstverlening
 • Eén aanspreekpunt
 • Wij denken met u mee
 • Alles onder één dak
 • 24/7 bereikbaar

Snelle vraag?

Voor een snelle reactie kunt u het beste
telefonisch contact met ons opnemen,

088 – 888 5060

Bereikbaar voor calamiteiten